Belangrijk om te weten
Als je via Wonen+ wilt wonen in Kesteren of Muizenberg moet je wel rekening houden met een aantal voorwaarden. De kandidaat Wonen+:

1. Is ingeschreven bij Klik voor Wonen;
2. Heeft een (gezamenlijk) stabiel bruto jaarinkomen (passend toewijzen*);
3. Heeft een stabiel leven en kwaliteiten om een maatschappelijke bijdrage te leveren;
4. Heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
5. Heeft een goed huurdersverleden (screening door de corporatie);
6. Houdt zich aan de spelregels en voldoet aan het profiel van de vrijwilliger; 
7. Woont nog niet in Kesteren of Muizenberg.

*Passend toewijzen: Bij het toewijzen van een sociale huurwoning moeten de corporaties Alwel en Laurentius rekening houden met de huishoudgrootte en het verzamelinkomen.

Aanmelden
Leuk dat je interesse heb in het project Wonen+. Wij vragen je het aanmeldformulier met een motivatiebrief in te sturen. Verhuist er een partner? Dan moet je partner ook een aanmeldformulier invullen. Er wordt binnen één maand contact met je opgenomen. Een geanonimiseerde versie van de aanmelding wordt beoordeeld door de selectiecommissie (bewoners uit Kesteren en Muizenberg). De selectiecommissie besluit op basis van je motivatie en vrijwilligersbijdrage voor de twee buurten of je een sociale huurwoning krijgt toegewezen. Download [hierhet aanmeldformulier en verstuur je aanmelding naar: project.wonenplus.km@outlook.com.
Let wel! De gegevens welke je op het aanmeldformulier invult dienen overeen te komen met de bekende gegevens bij Klik voor Wonen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Plaatsing
Als je door bent bij het selectiegesprek kom je op de wachtlijst voor een woning bij Laurentius of Alwel. Zodra er een passende woning vrij komt in Kesteren of Muizenberg, kun je de woning bezichtigen. Op moment van de woningbezichtiging dien je ingeschreven te zijn als woningzoekende bij Klik voor Wonen en dien je profiel volledig te zijn met alle gevraagde bewijsstukken. Tevens dienen de gegevens uit jouw aanmeldformulier overeen te komen met de gegevens welke bekend zijn bij Klik voor Wonen! Als je de woning via Klik voor Wonen accepteert, onderteken je de huurovereenkomst en Wonen+ overeenkomst. Daarna krijg je de sleutel en kun je verhuizen naar Kesteren of Muizenberg.