Voorstelbericht Brigitte met project Wijkondersteuning + ondersteuningspunt

Mijn naam is Brigitte Braspennincx, moeder van twee kinderen.
Een dochter van 15 en een zoon van 10 jaar. Mijn sterke punten zijn mensgericht, empathisch, oplossingsgericht en doortastend.

Ik heb van te voren goed nagedacht wat wil ik betekenen voor de wijk Kesteren/Muizenberg.

Allereerst ben ik gaan inventariseren of er vraag is naar een wijkadviseur/ondersteuner. Dit heb ik gedaan door het afnemen van een enquête. De buurtbewoners waren enthousiast.

De bedoeling is met de wijkbewoners om te kijken waar eventuele knelpunten liggen. Mensen willen vooral gehoord worden. En hier samen een oplossing voor te vinden. Dit kan van alles zijn van straatvuil, veiligheid tot kinderen die veel binnen zitten.

Hoe ga ik dit aanpakken:
Ik ga door de wijk fietsen en wandelen, spreek de mensen in de wijk aan bijv in de speeltuin of mensen die de hond uitlaten. Omdat er inmiddels al wat Wonen Plussers in de wijk werkzaam zijn met hele goede projecten, is een samenwerkingsverband een goede combinatie.

Daniël is mijn persoonlijke begeleider.
Vanaf 15 november is er aan de Alexberg 2 een Inloop waar de wijkbewoners ’s morgens een bakje koffie kunnen nuttigen, zodat er verbinding onderling kan plaatsvinden.
Hier kunnen bewoners ook terecht met allerlei vragen omtrent eventuele knelpunten in de buurt. Het moet vooral laagdrempelig zijn.
Mijn einddoel is samen streven naar een betere samenleving. Ik heb er heel veel zin in.