Voorstelbericht Louise de Boer met het project: Reanimeren/AED, Wonden schminken en Verbinden

Hier weer een nieuwe Wonen+ vrijwilliger, Louise de Boer.

Vroeger met plezier in Breda gewoond en na heel wat omzwervingen wilde ik weer graag terug. Toen ik hoorde van Wonen+ wist ik meteen dat dit iets voor mij is. Vrijwilligerswerk doen is zinvol én meteen een mooie manier om veel mensen te leren kennen.

Ik wist ook al meteen wat ik wilde gaan doen; als gespecialiseerd verpleegkundige met bijna 30 jaar ervaring leek het me wel wat, om geïnteresseerden te laten kennismaken met de vaardigheid van het reanimeren en het gebruik van een AED.

Er zijn wel veel mensen die best zouden willen leren reanimeren of willen weten hoe dat werkt met een AED. Het ligt niet iedereen om en cursus te gaan volgen of aan te sluiten bij een EHBO vereinging  Ik geef geen officiële cursus met certificaat, maar u leert basisbeginselen in de vorm van een workshop. Uiteindelijk gaat het erom dat er gehandeld wordt, als iemand een hartstilstand krijgt. Hoe meer mensen kunnen reanimeren, hoe meer levens gered kunnen worden.

Daarnaast lijkt het me leuk om voor kinderen middagjes ‘Wonden schminken en Verbinden’ te doen. Een leuke en ontspannen manier, waar op speelse wijze een basis gelegd wordt voor EHBO.

Waar en Wanneer?

Woensdagochtend van 9.30-11.30 uur (Kennismaken met Reanimeren/AED):

  • De even weken bij Inloop VERbindING aan de Alexberg 2a, Facebook: Inloop Verbinding Breda.
  • De oneven weken bij Ontmoetingscentrum De Sleutel aan de Vlierenbroek 32, Facebook: desleutelbreda.

Woensdagmiddag van 14.30-16.00 (Kindermiddag Wonden schminken en Verbinden)

  • Om de 3 weken, afwisselend bij de VERbindING en de Sleutel.

 

Hou de Facebooksites in de gaten voor de locaties en welke workshop, waar plaats vindt.       Mail naar Louisedeboer01@gmail.com voor meer info en, of er nog een plaatsje vrij is.